Thursday, April 26, 2012

Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο ...

Και ενώ η χώρα, απορροφημένη από το προεκλογικό κλίμα των ημερών, προετοιμάζεται για την 6η Μαΐου, οι γείτονες συνεχίζουν να στηρίζουν εμπράκτως το πνεύμα της "ελληνοτουρκικής φιλίας". (enkripto com)

Έτσι στα πλαίσια της αεροναυτικής άσκησης Deniz Aslani 2012 που ξεκινά σήμερα (25-4-2012), οι "φίλοι και σύμμαχοι" έχουν δεσμεύσει παρανόμως μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο, ξεκινώντας έτσι τον γνωστό πόλεμο των ΝΟΤΑΜ μεταξύ Ελληνικής και Τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η άσκηση θα διεξαχθεί "εντός του Χώρου Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Τουρκίας"...
με τη συμμετοχή της ΤΗΚ, της τουρκικής Ακτοφυλακής και στοιχείων του Κέντρου Συντονισμού της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσών και Εσωτερικών Υδάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας. Όπως καταλάβατε πρόκειται για άλλη μία εμπράγματη αμφισβήτηση της Ελληνικής αρμοδιότητας SAR εντός του FIR Αθηνών με την Άγκυρα να επικαλείται επισήμως την ύπαρξη τουρκικών περιοχών Έρευνας και Διάσωσης («Turkish SAR Areas») δυτικά των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, ακολουθώντας πιστά το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, οι γείτονες προχώρησαν χθές στην διενέργεια μεγάλης αποβατικής άσκησης στην περιοχή του κόλπου Doğanbey/Seferihisar. Πολυάριθμος στολίσκος αποβατικών σκαφών, αποτελούμενος απο δύο LST κλάσης Osmangazi και Sarucabey , δεκαπέντε LCT κλάσης Ç-117 και δέκα LCM κλάσης Ç-302 και τα συνοδευτικά τους, ξεκίνησε απο τον ναύσταθμο Φώκαιας για την καθιερωμένη "αποβατική πρόβα" εναντίον Ελληνικής νήσου, στην κατάλληλα διαμορφωμένη ακτή της περιοχής Doganbey, νοτίως της χερσονήσου της Ερυθραίας. (1,2,3)

Να σημειώσουμε επίσης ότι, στην ίδια περιοχή, ολοκληρώθηκε προσφάτως διακλαδική άσκηση διοικητικής μέριμνας με την συμμετοχή 1336 στελεχών, 4 μεταφορικών αεροσκαφών (ρίψη υλικών-εφοδίων), 10 ελικοπτέρων AS-532 Cougar, 3 αποβατικών σκαφών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και 90 οχημάτων υποστήριξης διαφόρων τύπων.

Βλέπε σχετικά: Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διεξαγωγή των τουρκικών αποβατικών ασκήσεων στο Αιγαίο

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin